La font del Mirador de Lluís Companys rep el nom de la primera regidora de Calella, Dolors Rovira

Carme Forcadell i Montserrat Candini han inaugurat la font en homenatge a Dolors Rovira

2021-10-28T17:38:26+01:0028/10/2021|

Dolors Rovira va ser pionera a Calella: va ser la primera dona en encapçalar una candidatura municipal, la d’Esquerra Republicana, també la primera dona en entrar a l’Ajuntament com a regidora i la primera en formar part del govern com a tinenta d’alcalde. Aquestes condicions li han valgut un homenatge en forma de font: el brollador del Mirador de Lluís Companys -qui fou president de la Generalitat, també d’ERC- té ara el seu nom.

Rovira s’ha mostrat molt agraïda pel reconeixement i ha qualificat d’un honor que li hagin dedicat precisament la font situada al Mirador de Lluís Companys. Ha recordat que “en aquell ajuntament on jo era la única dona no vaig tenir cap tipus de facilitat per portar a terme la meva tasca”, una feina que va desenvolupar amb 25 anys.

Dolors Rovira davant de la font que ara porta el seu nom

L’expresidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha estat l’encarregada d’inaugurar la placa amb el nou nom, assegurant que feminitzar els espais públics és un “deure ètic i posant xifres al nomenclàtor: només 2.600 espais públics de Catalunya tenen nom de dona, enfront dels 100.000 amb denominació masculina. Per això, ha encoratjat a canviar els carrers amb noms d’home, començant pels dedicats a sants, per feminitzar-los. També ha explicat que Dolors Rovira ha estat l’única dona que ha ostentat el càrrec de secretària general de les Joventuts d’Esquerra Republicana (JERC).

Comparteix el contingut!

Go to Top