VOLTA CICLISTA

ERC Calella s’alegra que sigui l’últim any de La Volta a Calella

  • Els republicans consideren que la inversió de 50.000 euros anuals és excessiva pel que la prova ciclista aporta per la ciutat. Creuen que el consistori hi ha invertit més de mig milió d’euros.

2021-03-21T22:04:23+01:0021/03/2021|

Amb l’edició de demà, Calella acomiada la seva participació a La Volta Ciclista Catalunya. Han estat 9 anys -des de 2012- que Calella ha acollit la primera etapa de La Volta amb sortida i arribada a la ciutat fent un recorregut total d’aproximadament uns 180 quilòmetres. Prèviament a Calella, la sortida de la primera etapa era Lloret de Mar i a partir de la següent edició retorna la sortida de la primera etapa a Sant Feliu de Guíxols -ho va ser l’any 1993-.

Els ajuntaments dels pobles que contenen les sortides i arribades d’aquesta prova esportiva hi aporten una bona quantitat econòmica. El que més, Barcelona. La nostra ciutat no es queda curta: 50.000 euros; des de 2012, s’hi han destinat 330.000 euros en subvencions directes. 

L’aportació calellenca a La Volta Ciclista Catalunya s’ha anat incrementant des de l’inici. Al principi tenia un cost de 30.000 euros per edició a la hisenda municipal, al 2014 va incrementar-se a 35.000 euros i des de 2018 que costa 50.000 euros anuals. ERC compara aquesta despesa amb el paquet econòmic d’àrees socials -amb un increment només de 110.000 euros- o en promoció econòmica sense variació pressupostària en un any de crisi econòmica greu.

A part de la subvenció directa, el consistori també hi dedica esforços des de l’àrea de Serveis, Esports i Seguretat que els republicans quantifiquen al voltant de 20.000 euros anuals -250.000 euros des de 2012-. En l’edició 100 de La Volta, l’Ajuntament fa dies que treballa en la delimitació de carrers amb valles i instal·lació d’elements de seguretat, així com serveis extraordinaris de la policia i la coordinació de l’àrea d’esports. 

Els republicans exposen que “tal com hem denunciat sempre en les darreres 9 edicions el retorn no correspon en cap manera a la inversió feta”. De fet, mai s’han fet públics estudis econòmics de l’impacte que generen La Volta i l’Ironman. A més, consideren que la quantitat anual que es destina en subvenció directa és excessivament elevada per la mida del municipi -en termes econòmics- que tenim.

Els ingressos de La Volta Ciclista Catalunya també provenen de l’Agència Catalana de Turisme, el Consell Català de l’Esport, les quatre diputacions, els pobles que contenen les etapes de sortides i arribades, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, Vallter 2000, Portainé i patrocinadors privats.

ERC Calella creu que la presència de la Volta a Calella ha tingut un interès més mediàtic pel Govern que un benefici pel conjunt de la ciutat. La presència de l’alcaldessa de Calella a la sortida de l’etapa 1 -retransmesa en directe per TV3- i al repartiment de premis és el que els republicans es refereixen com a interès pel Govern municipal.

El secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, amb l’alcaldessa i el ciclista català Marc Soler. (Foto: @gfigueras)

Segons l’organització de La Volta, el senyal de televisió arriba a 190 països dels cinc continents. A escala estatal, la repercussió mediàtica s’estima en 20 milions d’euros. El conjunt del senyal televisiu dels set dies que dura la prova va tenir 15 milions d’espectadors mitjançant el canal temàtic Eurosport a escala continental.

Els republicans demanen al Govern municipal que tinguin en compte la utilitat d’aquest tipus d’actes que puguin venir en un futur “per evitar malgastar recursos públics en esdeveniments organitzats per empreses privades que cal que siguin auditats i utilitzats de manera transparent, clara i objectiva” i no comprometre el futur de la ciutat, sobretot a partir de la pròxima legislatura.

Comparteix el contingut!

Go to Top