Carlos Sicrock, un productor calellenc de prestigi internacional
Carlos Saavedra també és un dels propietaris de la botiga Avanti
- Carlos Saavedra està considerat, per algunes publicacions especialitzades, com un dels millors productors de música electro.
A Calella és Carlos Saavedra, el coneixem com un dels propietaris de la botiga Avanti i tècnic de llums i so del Teatre Orfeó. De fet, els calellencs destaquen que sempre que passen per la seva botiga el saluden. A la resta del món és Carlos Sicrock, un flamant productor de música electro que surt a les millors ràdios internacionals. La seva passió és la música electro. També és ballador de break dance, tot i que ho porta d’amagat. Remarca que fa música electro, no electrònica. “A la música electro li has de parar atenció. Té un altre món, no és el tecno, no és el pum, pum, pum. Té més harmònics, és ciència ficció. Des de Hollywood es van posar en contacte amb mi perquè els agradava el disc d’Àrea 51, em van dir que era espectacular. A molts llocs m’anomenen el mag català”, explica Carlos Saavedra. També està molt orgullós que els millors DJs del món han punxat la seva música.
Els seus inicis van ser als anys 80, quan va descobrir el hip hop a través de la pel·lícula Flashdance. Va començar a ballar a nivell professional amb els Break People, un dels grups pioners en el món del break dance a l’Estat. Ell venia d’escoltar a Pink Floyd, James Brown, heavy metal, rock, blues. Però quan va escoltar electro, se li va obrir un nou món i va voler començar a fer música. El primer teclat li va regalar el seu germà als anys 90. Més endavant, va poder aconseguir sintetitzadors i un estudi.
Va ser un dels primers membres del col·lectiu Barcelona electrònica, els quals van fer el primer festival de música electrònica de Barcelona, l’origen del Sònar. Ara, té el repte de fer el primer festival de música electro a Calella. Explica que té els millors artistes del món com a amics i té els recursos que es necessiten per tirar el festival endavant, però a causa de la COVID-19 està paralitzat. No és l’únic projecte que té, també vol muntar un segell discogràfic a Calella per enregistrar vinils.
“Per mi, l’electro és una cultura, no una moda.” Per Saavedra, és un estil de vida que porta des dels anys 80. La cultura la porta integrada al seu ADN.
Durant una època, va fer molts concerts a sales i a discoteques. Admet que es guanyaven molts diners. Però el món de la nit el va arribar a saturar i es va retirar. Des de llavors, no ha parat de produir música. “Jo sóc productor. Des de zero creo totes les produccions, faig els sons, els transformo. És una música molt futurista. Per mi és una cultura, no és una moda” assegura Saavedra. El disc que més èxit ha tingut és Àrea 51. Cada mes treu un disc amb 4 temes, però afirma que en podria treure un cada setmana, perquè sempre està inspirat. Composant, comenta, es diverteix moltíssim.
Carlos Sicrock és només una faceta de Carlos Saavedra. Sota el pseudònim Los sueños de Sión fa musicoteràpia. De fet, cada nit toca una cançó bressol improvisada per la seva família. També li agrada la pintura i ha fet exposicions de quadres. De jove, va ser professional de l’skateboard, etapa de la que encara arrossega lesions als canells i als turmells. Encara a hores d’ara continua ballant break dance. Pel teatre ha composat alguna banda sonora.
Carlos Saavedra canvia de pseudònim segons el tipus de música que fa. Ha passat per diverses etapes al llarg de la seva vida. L’oficial és Carlos Sicrock, però també s’anomena Los sueños de Sión. De jove, també es va posar Barcelona atmosfèrica.
Durant el confinament, es va muntar un petit estudi a la cuina i passava el temps composant. Quan va deixar de fer-ho, comenta, els veïns li van recriminar: s’aplegaven cada dia als patis interiors per poder sentir la seva música. Ell, però, no se n’havia adonat, admet que quan comença a composar entra en una altra dimensió. També ha produït una cançó per la COVID-19: va participar en un disc amb alguns dels millors artistes per recaptar fons per la vacuna del coronavirus. Pel moment, porten recaptats 8.425,79 lliures.